BIS nabírá nové agenty na veřejném veletrhu práce

Naslouchej, dívej se a mlč. To je motto Bezpečnostní informační služby. Teď ho ale porušila. Na veletrhu pracovních příležitostí, který se koná v Praze na výstavišti v Holešovicích, si otevřela stánek. Provádí zde nábor nových zaměstnanců a hledá i agenty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

BIS nabírá nové agenty na veřejném veletrhu práce

BIS nabírá nové agenty na veřejném veletrhu práce | Foto: Ľubomír Smatana

Nováčky láká na výstavišti v Praze stánek s číslem 105, který snadno poznáte podle několika 'agentů' a velkého nápisu Bezpečnostní informační služba. Nachází se mezi pojišťovnou a jednou mezinárodní společností.

Veřejný nábor kontrarozvědka zavedla po vzoru zahraničních zpravodajských služeb.

"Účast zpravodajských služeb na veletrzích práce není v zahraničí ničím výjimečná nebo neobvyklá. Ono to vyplývá z možnosti přímého kontaktu s potenciálními uchazeči na neutrální půdě. Velice často se nabídkových veletrhů účastní americké služby, ale také polská, rumunská nebo izraelský Mosad,“ vysvětluje mluvčí BIS Jan Šubert.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak vypadá nábor nových agentů si můžete poslechnout v reportáži redaktora ČRo Lubomíra Smatany

Vláda letos přidala BIS k provoznímu rozpočtu desítky milionů korun. Premiér Bohuslav Sobotka za ČSSD schválil navýšení v březnu 2015 s odůvodněním, že by se měla vrátit na původní stav před škrty. Posílení personálních kapacit prý vyžaduje bezpečnostní situace.

Zpravodajská služba chce kromě náboru nových lidí investovat i do moderní techniky.

BIS nabírá nové agenty na veřejném veletrhu práce | Foto: Martin Karlík

ČRo, Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme