Začínají Dny evropského dědictví

Zítra začnou v České republice Dny evropského dědictví. Během této akce se návštěvníkům otevírají nepřístupné památky. Jejich zahájení hostí každý rok jiné město, letos to bude severomoravský Příbor. Památky se tam otevřou už dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chomutovská radnice

Chomutovská radnice | Foto: Tomáš Šácha

Své brány otevírají kostely, nevyužívaná kasárna nebo pro veřejnost zapovězené části radnice. Vstup do nich bude zdarma nebo za nižší cenu než obvykle.

Přehrát

00:00 / 00:00

RRž RR Příbor-Dny evropského dědictví.mp3

Podle předsedy Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska Petra Sedláčka můžeme letos vybírat z tisícovky takových objektů.

„V některých objektech budou různé výstavy nebo kulturní vystoupení. Lidé se také mohou zúčastnit nějaké restaurátorské práce, která zrovna probíhá."

V Příboru nabídne program koncerty, výstavy, divadelní představení nebo lidový jarmark. Město také vyhlásí držitele titulu Nositel tradic lidových řemesel, který ministerstvo kultury uděluje představitelům profesí, kterým hrozí zánik.

Michal Kliment Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme