Bývalý londýnský starosta Johnson přirovnal EU k Hitlerovi

Bouřlivou kritiku si za své přirovnání Evropské unie k Adolfu Hitlerovi vysloužil někdejší londýnský starosta Boris Johnson. Hlavní postava zastánců odchodu z EU uvedla, že vůdce Třetí říše také usiloval o politický superstát, jak se o to údajně snaží osmadvacítka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý londýnský starosta Boris Johnson

Bývalý londýnský starosta Boris Johnson | Zdroj: Reuters

Boris Johnson pro Sunday Telegraph doslova prohlásil, že „sjednotit Evropu pod jedinou vládou už zkoušeli Napoleon, Hitler a někteří další, a pokaždé to dopadlo tragicky“.

Teď se podle prominentního člena Konzervativní strany o něco podobného, jen jinými metodami, pokouší Evropská unie.

Stínový ministr zahraničí z opoziční Labour Party Hilary Benn označil Johnsonovo přirovnání za „stejně odporné, jako zoufalé“.

Premiér Cameron, který by se měl s Borisem Johnsonem utkat minimálně v jedné z televizních debat před referendem 23. června, na výroky svého dávného přítele ze studií nereagoval.

Bývalého londýnského starostu naopak podpořil další výrazný člen tábora takzvaných „brexiters“ Iain Duncan Smith.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme